lördag 30 januari 2010

Hej främling!

Ett kort gjort till Friday Sketchers' senaste utmaning. Skissen ser ut såhär:


Min lite fria tolkning:

Jag har gjort hål i nederkanten av det blommiga pappret med min japanska skrew punch (genialt verktyg!) och sytt med rosa scrappers' floss.

En av mina favoritstämplar - den fina fyrögda alien från Doodle Factory / Starving Artistamps. Jag brukar göra skuggningarna innan jag lägger på de vita prickarna - det blir en så härlig, nästan tredimensionell effekt då!

Friday sketchers har verkligen ett begåvat designteam (bl.a. sötaste Aud från Norge!) - hoppa över till bloggen vettja, och låt er inspireras av deras exempelkort!

Smiley from millan.net
Å apropå aliens - jag kommer att känna mig som en alien på måndag. Det är dags att byta jobb igen. Ett halvår går så fort! Kan inte fatta att igår var sista arbetsdagen i kliniken på Sydsjælland, som jag har trivits så otroligt bra på. Känner mig hemma där, och det har jag gjort redan från dag 2. Personkemin stämmer med kollegorna och övrig personal, jag har fått fin kontakt med många patienter - och allt bara fungerar! Kanske är därför som veckorna och månaderna bara har rusat förbi, för att jag äntligen har hittat drömjobbet? Om bara jag fick stanna där så vore jag lycklig. Läkarkollegorna, sekreterarna och sjuksköterskan hade köpt avskedspresenter till mig...jag fick ett par fina silverörhängen, en söt liten blomgrupp och lyxkaffe från ett lokalt kafferosteri, och så fick jag en årsprenumeration på Månedsskrift for Praktisk Lægegerning. Vilka sötnosar va? *glad*
Smiley from millan.net
Ortopedkirurgisk avdelning i 6 månader blir nästa anhalt, och jag ska fungera som mellanjour..hah - vilket skämt. Har intill vidare haft blandade upplevelser av sjukhusarbete, så jag förbereder mig på en sammanlagd 2,5 år lång pina där man konstant känner sig otillräcklig och hunsas runt av sjuksköterskor, kollegor och patienter...Smiley from millan.net...meen, det krävs ju för att jag ska bli allmänspecialist, så det är bara att bita ihop. Med låga förväntningar så kan man bara bli positivt överraskad. Tillbaka till 16-timmars kväll/natt-jourer på vardagarna och 24-timmarsjourer på helgerna. *pust* Det enda jag egentligen ser fram emot är att jag kommer få möta en massa nya människor, lära mig mycket och förhoppningsvis bli en bättre läkare, och inte minst glädjer jag mig till att lönen äntligen tar ett skutt uppåt - så kanske man kan betala av studielånen lite snabbare.
Hepp, det får allt räcka med klagosång för idag.
Smiley from millan.netSmiley from millan.net
Jag vet att jag är en lyckost. Egentligen. :)
På återseende snart!

10 kommentarer:

DoodleFactory sa...

Another bright and beautiful card that makes me smile!

Good luck on your next stage in your career - this process certainly seems filled with many challenges, but you've proven yourself each step of the way and I'm sure you'll continue to do wonderfully each time.

Lillemor Elfgren sa...

Vilket sött kort!

Inga fågelvantar färdiga än, men ska på garnspaning på måndag bara det blir lite varmare, så efter det...

Karina Beck sa...

Kanonlækkertkort. Jeg er vild med farvesammensætningen. Nu får jeg helt lyst til at finde DoodleFactory stemplerne frem, straks! ; )

Annika kort & gott sa...

Dina kort är alltid så färgsprakande och gör mig alltid på så gott humör, TACK!

Håller tummarna för att du blir positivt överraskad av din nya arbetsplats.
kram Annika

Linda sa...

Underbart kort! Precis vad man behöver i vintermörkret!

Jenny sa...

Lycka till med nya jobbet!!! Kortet är supersött!

Petraso sa...

Underbart kort och Du kommer bli sköterskornas favorit... när du Tar över all gipsning... och dekorerar det... hmmm gips är som gesso så du kan nog göra snygga saker med det..... och många spritpennor.... heeee

Attans med jourerna... men det går nog bra...

du rockar fett tjejen!

Muffin sa...

Åh, vilket härligt, härligt kort som man blir helt glad av! Jag har inte använt min lilla fyrögda kompis ännu men jag blir ju fasligt sugen när jag ser detta.
Håller med P, du rockar!!
Puss!

Anonym sa...

virkelig lækkert kort. Den punch du nævner, har du et link til den ??

Held og lykke med det nye sted :)

Ellinor sa...

Underbara kort!

Jag lider med dig som haft så tråkig upplevelse av sjukhusarbetet, hoppas det blir roligare den här gången! *kram*