söndag 3 januari 2010

Copic color challenge 45

Jag som äääälskar mina Copicspennor tycker självklart att utmaningsbloggen Copics colour challenge är väldigt trevlig. Veckans utmaning var något att bita i för mig - för det var inte direkt min typ av färgkombination, hehe! Blålila "prune", gulgrön "yellow green" och en blå nyans som jag inte hade - men jag tog den som såg närmast ut, det fick bli "ice blue".

Kortet blev såhär:

("Varma tankar" means "Warm thoughts" in english)


Jag får ofta frågor om Copics. Var jag köper dem, vilka färger man ska satsa på osv. Det är jätteroligt att ni frågar mig - men jag är inte alls någon expert på området! Mina pennor har jag köpt på många olika ställen. Det startade med att jag fick ett 36-set av min familj i julklapp för ett par år sedan, det var ett julerbjudande på Copic.se. Sen har jag köpt ett par mindre set hos Starvingartistamps, och så har jag köpt lösa färger på GEFA artshop och diverse andra ställen. Vet inte var de är billigast, och vet inte var de finns att köpa i Sverige.

Jag kan nog inte klara mig med färre än 70 färger nu....men ett råd om man bara ska köpa ett fåtal: Satsa på ljusa nyanser! Färgen blir något mörkare om man målar flera lager. Sen kan det vara bra med någon mellannyans och någon mörk nyans också såklart. Blendern är bra att ha när man vill tona en färg mot vitt - som jag t.ex har gjort med det blå i isbjörnens päls på kortet här ovanför.

Bra papper är t.ex. Albumblad från Claes Ohlsson eller liknande, för de är kraftiga och inte så porösa - färgen blöder inte så mycket ut i pappret då (jepp, glöm akvarellpapper). Det finns speciella papper som Copics tillverkar själva, men det jag har provat har varit alldeles för tunt för stämpelmotiv. Du ska använda en vattenbaserad stämpeldyna - alla "vattenfasta" stämpelfärger upplöses nämligen av alkohol (som Copics är baserade på). Jag använder Tsukineko Memento eller alternativt VersaColor.

Så, nu är klockan närmare midnatt, och det var sängdags för länge sen för lilla Nina...imorgon är det ju dags att jobba igen! Ser fram emot att träffa kollegorna och patienterna, det ska bli riktigt trevligt :)

På återseende!

11 kommentarer:

Cathy Bautista sa...

Love all your work Nina! Truly inspirational. Thanks for dropping by my blog! :)

Karina Beck sa...

Fedt kort, fede farver og super farvelægning.

Muffin sa...

Underbart som vanligt. Du lyckas alltid, även om du inte tror att det var en färgkombo för dig. Jag är så frestad att testa Copics men kan ju inte alls tekniken och gruvar mig också för investeringen det skulle innebära (känner ju mig själv och vet att jag skulle vilja ha ALLA färger)...
Du är BÄST, puss på're!

Annie Collins sa...

Nina all your work is awesome. i just love the polar bear.

I wanted to thank you for joining us on the Scrapbook Challenges New Years blog hop. Also for leaving me such a wonderful comment on my blog & following me. I do appreciate it very much.

I hope you will continue to play with us over on Scrapbook Challenges - we have a lot of great thing coming up this year & visiting my blog. :)

Cynthia Lloréns sa...

Happy New Year!!!!
Love your LO..you do a great job.
I just love your blog...
Hugs and Kisses from Brazil
Cynthia

Rô Philippsen sa...

I love the colors and the design of your scrap! Have a nice new year.

Lillemor Elfgren sa...

Har det kommit nån post än? *nyfiken* Nu ligger det lite bilder uppe på min blogg på resten så kan du kika på dem. Tänkte vänta och sända tills du har hunnit titta på färgproverna jag skickade med.

Jennie/Deleelsia sa...

Åh jag säger bara SMASK! Vilka underbart läckra kort du suttit och gjort och lagt ut när jag inte alls har blogghoppat. Kan du skicka en dos av dina underbara färklickar min väg. Igår gjorde jag nämligen en LO i typ tio nyanser av brunt :)

*kramboll*

Jonna sa...

Tack så hemskt mycket för svaret!

Articsisters sa...

Tar mig en tur via ”min bloggrunda” sida. Om du tycker det är olämpligt så plocka bort min kommentar. Det är så farligt att surfa runt för jag måste titta på det du gjort sedan sist.

Åhh i love it. Vilka färger.

Jag vill bara berätta att vi har rea på Articsisters stämplar i helgen så vi får rum med de nya som kommer in. Vi öppnar upp med 50 % rabatt. Ett perfekt tillfälle att fynda fina textstämplar inför tillverkningen av Alla hjärtansdagkorten. Vi har REA från fredag den 14 januari till söndag den 17 januari.

Välkommen in
Lisbet
Articsisters

lauren bergold sa...

i have to tell you that i only really got interested in copics when i found out it's how *YOU* do such gorgeous coloring! i took the class at a store nearby, and it was a bit disappointing...i think i can learn more just LOOKING at your cards, actually; no one else i've seen has your way with bright colors and perfect shading!!! (& this fabulously fun polar bear is a great example! plus, just LOOK at all those tiny snowflakes you've cut out, as well! you're my hero, miss nina! ♥)