måndag 8 februari 2010

Mmmm....prickigt!

Vet inte varför jag är så förtjust i prickigt, men det känns så fräscht på något vis...å då speciellt vita prickar (kan man säga polkaprickigt på svenska?). Vid närmare eftertanke så är det sällan som jag INTE har något prickigt på mina kort...och förälskelsen verkar inte vara på väg att svalna heller :)

Mitt bidrag (med prickig organza) blev såhär:
"Nytt hem" is Swedish for "New home"
Närbild på det fina Doodle Factory-huset:

Färglagt med Copics + vit gelpenna


Åjo, kortet är tänkt som flyttkort - vi skulle ju flytta nu egentligen, men eftersom jag har börjat på nytt jobb så väntar vi ett par veckor. Orkar inte med för många stora omställningar i livet på en gång.

Jahapp, så har man haft premiär som mellanjour hos ortopedkirurgerna idag då. Har faktiskt knappt fått introduktion i vad arbetet innebär, har inte fått chansen att följa med en av de rutinerade mellanjourerna en enda dag....och det kan jämföras med sjuksköternas introduktion - de får gå en hel månad och auskultera för att lära sig allt. Som läkare blev man utrustad med inte mindre än TRE minicalls/personsökare ("Varsågod!") eftersom det är så medeltida att inte ens jourläkarna går med trådlösa telefoner eller mobiler här...och sen kastar man sig ut i det hela, försöker att göra sitt bästa, tittar i manualer, googlar och slår upp i böcker och frågar kollegorna i nödfall, och hoppas på att man inte har glömt allt för många viktiga detaljer till sist.

Min något hysteriska arbetsdag gick således bland annat med:

  1. Att hitta runt på avdelningen och sjukhuset. Hallå, finns det en karta till GPS'en eller? Jag är född utan lokalsinne!
  2. Ta emot, undersöka och skriva journal på de patienter som ska opereras imorgon, och alla 4 skulle vara klara och dikterade innan kl 12 för att hinna skrivas innan narkosläkarens bedömning...försök på artigt vis att förklara det för 78-åriga fru Olsen som går långsamt och besvärat med käpp och som gärna vill berätta ingående och detaljerat om vad hon fick till frukost och om den gången hon var fjorton och blev inlagd för lunginflammation.
  3. Bli avbruten i detta arbete tjugofjorton gånger för att någon av de 3 personsökarna ringer - och tror ni att det var så praktiskt att det fanns en telefon i undersökningsrummet? Näheeeeejdå, jag skulle ut i korridoren och över till sjuksystrarnas kontor för att ringa tillbaka varje gång.
  4. Genomläsa journaler, se på EKG och blodprover, bedömma röntgenbilder i ett datorprogram som jag aldrig har provat förr, ordinera medicin et.c., på de patienter som blivit inlagda från akutmottagningen och boka dem till operation - i ett ANNAT datorprogram...som jag såklart heller aldrig har sett förr.
  5. Med min långa och djupa erfarenhet och expertis inom ortopedkirurgi (Yeah right! En vecka, liksom!) svara på frågor från andra läkare, sjuksköterskor, patienter och annat gott folk.. Tjohej vad det går!

Nå, vänner - vill ni byta jobb med mig? ;) Nej nej nej. Skriver inte det här för att ni ska tycka synd om mig, för så lätt ger jag inte upp. Läkarkollegorna, övrig personal och patienterna har faktiskt varit jättesnälla och haft både tålamod och överseende. Å jag vet ju av erfarenhet från AT'n att det hela kommer att kännas mycket bättre om bara ett par månader när man har blivit varm i kläderna. Känner mig paradoxalt nog lite upprymd inför tanken att jag har 16-timmarsjour imorgon kväll, det ska faktiskt bli spännande! Med dessa positiva tankar in mente ska jag gå och lägga mig nu. Härligt med sovmorgon också!

Natti natti, kära vänner!

15 kommentarer:

Linda sa...

Härligt att du kan se positivt på det hela, jag hade fått totalpanik! ;)
Jättefint kort har du gjort som vanligt också!
Kramar, Linda

Linda Griffin sa...

Oj vilken dag du haft! Det låter otroligt jobbigt, men samtidigt helt underbart om du förstår vad jag menar :) Hoppas du fått sova gott inatt. Kramis sötnos ♥

Karina Beck sa...

Flot kort. Fantastisk flot farvelagt. Hvornår laver du et farvelægningskursus i københavn ? ; ) : )
Held og lykke med jobbet.

Zarah sa...

Hoppas du fått sova gott. Låter som om du behöver det!!

Kortet är ljuvligt, som alltid - och prickigt... det bara ÄR underbart med prickigt.

Muffin sa...

Håller helt med dig, jag älskar också prickigt! Kortet är, som vanligt, urmaffigt - vilka helt underbara färger och så fint att få in det prickiga på bandet.
Låter tufft på ditt nya jobb men det klarar du säkert galant.
Puss på dig, söt! ♥

ANNAANNA sa...

Hörrdu sötsmula *smiles*, precis som du säger, du behöver bara bli "varm i kläderna" sen fixar du det där galant.

Det där med prickigt och prickar... Min Mamma säger flugsvampsprickigt om vitt på färg (särskilt på rött). Jag tycker massor om prickar jag med typ "Green Gate-prickigt".

Alien Bling sa...

jag tycker det låter superhärligt jag. ;) Men skulle väl inte vara lika glad i dina kläder, men som sagt - om några veckor/månader sitter det i ryggraden.
och superfint kort!
kram

Lucy Abrams sa...

What a fun card - I love the dots. Thanks for entering my challenge.

Unknown sa...

This is darling! I love that super cute image!

(-: Heidi

Cattis sa...

Oj, låter jobbigt, men du fixar nog det galant!

Och prickigt..Älskar allt som är prickigt!! Du är inte ensam ;)
Och kortet är så härligt karamelligt som bara du kan få till det!

Kramhögar/Cattis

Anonym sa...

hvor skal i flytte hen ?
og kortet er som altid helt fantastisk.

Petra/Paradise sa...

Jahdu vännen...fullt ös låter det som!! ;)
Men det är ju skönt att du ändå ser med en väldigt positiv vinkel på det hela! =)
Du kommer fixa detta galant!
Å om ett par månader är du en fena även på detta ställe!

KOrtet är superläckert!
Även jag är överfötjust i prickiga papper! Skulle tusan kunna klä mitt pysselrum i småprickig tapet :P

Å jag väntar med andakt på paketet!! *STUDSAR RUNT*
Är så nedrans nyfiken!!!!!! =D

Ta hand om dej nu vännen min!
å du, jobba lugnt.

Kramisar

Ellinor sa...

Hmm, ja, jag var mest erfarna person på medicinakuten igår kväll efter 1,5 vecka. Det kändes också lite djärvt, men inte som det där! Huh, ibland undrar man hur folk tänker när de schemalägger sådär... Hoppas jouren gick bra!

Läckert kort! Älskar färgerna - och prickigt ;)

Anna Maria Niia sa...

Underbart kort!!!

Sitter och tragglar med nyinköpta copics... Kommer inte ens i närheten av dina konstverk...

Hoppas det har lugnat ner sig på jobbet för dig!

Kram

DesignAnnique sa...

Prickigt ÄR fräscht och läckert - så somrigt på något sätt. Och sommar längtar man ju efter just nu.. även om jag i ett dygn till har sommaren omkring mig, men sen är det tillbaka till kylan igen. :)

Låter som du har det rejält hektiskt nu början, och man kan ju verkligen fundera på hur de tänker... men de tror väl att bara för att man är läkare så är man expert på ALLT :)