måndag 2 augusti 2010

Get sketchy #49 och lite allmänt pladder

Yay! Jag har pysslat ett kort!! Blev inspirerad av Get Sketchy's utmaningsskiss #49 som ser ut såhär:

..och min tolkning blev såhär:


Ett bra-att-ha-kort till en nyfödd. Textstämpel från Starving Artistamps' Swedish sentiments.
Djurbilderna är söta "vintage flashcards".


Pysselblockeringen i mitt huvud har i övrigt tydligen bestämt sig för att stanna - jag har ingen ro att sitta och pyssla just nu, även om jag har haft en del fritid om kvällarna. Sommarvärmen kan ju ha haft en viss betydelse. Hoppas att det hjälper med semester, för den har jag fortfarande till godo! *längtar*

Smiley from millan.net

I förra veckan tog jag farväl med ortopedkirurgisk avdelning. Så vemodigt. Trodde aldrig att jag skulle trivas så bra där. Jag kommer att sakna många av de speciella och underbara människor som jag har fått äran att arbeta med, och inte minst kommer jag sakna det mysiga sjukhuset. Känner så starkt för vissa av kollegorna, så mycket respekt och vänskap. Utsikten att man kanske inte ses igen är hemsk att tänka på. Många kramar blev det. Fick en del beröm från överläkarna och sjuksystrarna, och det värmde såklart :)
Smiley from millan.net
Idag började jag så nästa del av specialiseringen, på ett för mig nytt sjukhus, och denna gång på medicinsk avdelning. Kommer att vara mellanjour, får en hel del ansvar....men det finns en bakjour i huset dygnet runt. Skönt. Sjukhuset är utspritt över ett stort område med flera byggnader, så man får en liten cykel att trampa runt på. Hehe, när de anställde mig så visste de nog inte att jag har road rage..
Smiley from millan.net
Har fyra dagars introduktion nu (rundvisning, få uniform och omklädningsskåp, datasystemet, brandkurs, hjärtstoppskurs mm.), på fredag följs jag med en annan läkare i jour och redan på lördag har jag min första 16-timmarsjour på egen hand. Bussigt, va.. Jämför det med sjuksköterskorna som har en introduktionsperiod på flera veckor innan de får jobba självständigt i en ny avdelning. Jaja, antar att det är priset för att börja jobba i semestertider + att jag själv har önskat semester om ett par veckor. Det är bara att bita ihop och göra det bästa av situationen...och mana fram sin inre Tarzan med massa skinn på näsan och hår på bröstet.
Smiley from millan.net
Önskelista till på lördag:
  1. Lokalsinne. Jag föddes tydligen utan?
  2. Alternativt: En karta över sjukhuset kompatibel med min Tomtom. (Rundvisningen idag hjälpte inte ett dugg - kommer jag ens att kunna hitta till kantinen?).
  3. En snäll och förstående bakjour. Han eller hon kan redan nu förbereda sig på att få MÅNGA frågor!
  4. Lika förstående sjuksköterskor och patienter, med en massa tid och tålamod... Tack!
Nu ska jag pyssla en timme med mina nya härliga Doodle Factory-stämplar, och resten av kvällen ska ägnas åt att uppfriska kardiologin...jepp, snart står jag ju kanske med en akut hjärtsjuk patient i händerna!
Smiley from millan.net
På återseende!

7 kommentarer:

Muffin sa...

Oj, det verkar tufft att vara dåktår! :) Du kommer att klara alltihop galant, det är jag övertygad om! Får du månne lite närmare till jobbet nu på det nya?

Jättesött kort, kul med de där motiven och kantstansen är jättefin! Jag har också fått de nya DF i lådan idag, måste bara montera innan jag kan börja pyssla...*myser*

Drabbas allt oftare om härliga fantasier om en Cph-helg m pyssel någon gång framöver, vad tror du om det? ;)
Massa KRAMAR!

Teamjes sa...

Himmelskt sött med bård och snöre. Bilderna var underbara. Önskar stort lycka till på nya jobbet låter som du har några tuffa dagar framöver !

DoodleFactory sa...

I am convinced you will excel in everything you do. I recall your sadness over leaving your last job since you fit into it so well. I'm sure you will be saying the same after this rotation is over and everyone will fall in love with you since you are simply incredible!

Nenne sa...

åh, du kommer klara det! din inställning har redan gjort halva jobbet och tänk på erfarenhet du redan har och den professionalism - den har gjort andra halvan!

Underbart kort! loöööv de små flashcardsen!

Theresa/Tette sa...

Det kommer att gå jättebra och med ett Lycka till också!
Och du, vilket supersött kort!

Ellinor sa...

Puh! Ni har det ännu tuffare än vi, det är ett som är säkert men jag tror det kommer gå alldeles utmärkt! (och vad gäller lokalsinnet, det finns alltid någon annan att fråga i kulvertarna :)

Sanna F sa...

URGULLIGT kort!!!! Urk vad länge sedan jag kikade in här hos dig!!!!
Massa massa massa kramar!