lördag 6 mars 2010

Idag flyttar vi!

Den nya lägenheten har stått och väntat på oss länge nu. Det är fortfarande en hel del som ska fixas, men vi får ta det pö om pö. Det är så vackert, så ljust och luftigt i nya lägenheten. Den gamla lägenheten är bara 59 kvm, och den nya är 84 + 40 kvm i två plan. Vi kommer att trivas där. Gångavstånd till havet. Gångavstånd till alla butiker på Strandvejen. Tre balkonger och en lagom liten trädgård.
Smiley from millan.net
Jag minns inte hur mycket jag har berättat, men jag har ju levt lite som en vagabond de sista åren. Första året i DK hyrde jag ett pyttelitet rum i en lägenhet med två andra ungdomar. Andra året hyrde jag en tvårummare ihop med en väninna. Tredje året hyrde jag ett rum hos en kille i Köpenhamns slumkvarter. Sen fick jag äntligen en egen lägenhet (!?) på 13 kvm - och då var alltså kök och badrum och hall inkluderat i arealen! När jag blev färdig med studiet så fick jag inte bo där längre så till sist flyttade jag in hos Henning. Vi har ju varit tillsammans i sammanlagt 8 år nu, men till en början vägrade han låta mig flytta in i sin lägenhet - han tyckte att det var för litet. Av någon anledning gav han dock med sig till sist (kanske för att han blev trött på att hjälpa mig flytta varje år, haha!). Även om vi har haft alldeles för mycket prylar på alldeles för lite plats så har det faktiskt fungerat helt OK....men vi har inte kunnat ha något vidare socialt liv med vänner eftersom vi knappt fick plats själva.
Smiley from millan.net
Nu kommer en ny era i våra liv. ÄNTLIGEN får vi möjlighet att bjuda hem folk, äntligen kommer vi att kunna ha fester och middagar och grilla ute i sommar (jepp, Webergrillen är redan införskaffad! Hihi!). Äntligen kan min familj bo hos oss, och slipper ta in på hotell när de är på besök här. Får fjärilar i magen när jag tänker på det.
Smiley from millan.net
Har inte flyttat pysselgrejerna än, för kontoret är inte helt färdigmöblerat. Ska sortera allt och försöka fixa bra förvaring. Har bl.a. beställt Stampendous stämpelförvaring från 123stitch.com. Är det någon av er som vet om de är bra? Jaja, nu är de i alla fall på väg över pölen, så jag hoppas att de funkar. Har så mycket stämplar så jag kunde bada i gummi...och mönstrade papper och cardstock ska vi inte ens prata om. Mitt mellannamn är hamster, haha!
Smiley from millan.net
Efter att vi slitit och släpat och packat ner och packat upp flyttlådor i några timmar ikväll så överraskade jag Henning med en belöning i form av sushi-takeaway från en ny restaurant i kvarteret. Sååå himla GOTT, och faktiskt inte dyrt heller. Han blev jätteglad :)
Smiley from millan.net
Sitter i gamla lägenheten nu. Har just duschat och ska packa lite mera kläder. Snart ska vi åka till nya lägenheten och sova där för första gången. Sovrummet ligger på 2:a våningen och har snetak med Veluxfönster precis ovanför sängen så att man kan ligga och titta på stjärnorna. Himla tur att det är stjärnklart inatt!
Smiley from millan.net
Sov gott, vänner - det kommer i alla fall jag att göra!

9 kommentarer:

Tina sa...

Åh så underbart det låter! Jag är nog en smula avundsjuk. Kram

Petraso sa...

Kram! Vilken lycka!!! Och Lycka till med den nya lgh! Vilken härlig start på våren!! och missade inte det där med weber grillen oj oj Va ni kommer grilla i sommar.......

PÖSS på dig hjärtat!

Jenny sa...

Vad härligt att äntligen få något som passar er. Det är underbart med utrymme! Hoppas att ni får många trevliga kvällar med vänner där!

Sanna F sa...

Å vad hääääääärligt!!! Låter som en dunder cool lägenhet!!!!

Anna/Augusti_73 sa...

Så ljuvligt det låter - förstår din glädje! Hoppas vi får lite bilder när ni har kommit i ordning.
Kram!

Kimsan sa...

Härligt med lite mer plats! Låter som en jättemysig lägenhet.

Muffin sa...

Så skönt för er all få lite mer plats, det låter som en riktig toppenvåning - passar bra till toppenpingla! :)
*puss*

Anonym sa...

stort tillykke med den nye lejlighed, ligger den i Hellerup ?

håber du flasher lidt billeder på et tidspunkt :)

lauren bergold sa...

congratulations and best wishes on your new home! i hope you and henning will be VERY HAPPY there for a long time, you deserve it!!! ♥♥♥

(ps: had to laugh at the bits about the "hamster" and the already set-up barbeque grill...that sounds like me and my jeff!) :)

(pss: LOVELY card...simple...perfect...BEAUTIFUL!)