tisdag 16 december 2008

Det är så mycket jag vill lära mig..


...men det finns så lite tid! Någon gång i framtiden skulle jag vilja lära mig hur man gör animerad tecknad film. Skulle kunna nöja mig med att göra korta sekvenser i Flash Player till att börja med, det vore superskoj! Någon som kan rekommendera en lämplig e-learning eller några bra hemsidor om ämnet?

Här är en animerad sång - Dave Cooper heter tecknaren/konstnären...skön stil, va?
Lite Ren 'n' Stimpy-känsla över den tycker jag. Me like.Skulle över huvud taget vilja bli bättre på att använda datorn att rita med...skaffade Illustrator men har inte riktigt hajat grejen än.
Något annat jag skulle vilja lära mig är screentryck..vore så häftigt att kunna trycka upp t-shirts och planscher. Det får bli ett framtida projekt! Sen skulle jag ju illustrera någon barnbok. Åsså måste jag ju ta körkort någon gång...och bli mamma (nej jag är inte gravid)....och bli färdig specialist i allmän medicin. Hmm.
Klara, färdiga, GÅ! Nej, förresten- SPRING!
Smiley from millan.net
Apropå kreativitet och brist på tid: Älskar mina gamla oljefärger, men det tar ju hundra år och en sommar att bli färdig med ett måleri - så nu har jag beställt akrylfärger i riktig konstnärskvalitet och dessutom ett set med vattenlösliga oljefärger som har 3/4 kortare torktid. Köpte båda sorterna, för jag vet inte vad som är bäst. Har ju aldrig gillat akryl men jag tror det beror på att jag bara har använt sämre kvalitet förr..?
Hittade i alla fall en riktigt bra dansk butik som har både Copics och ovanstående andra godsaker och har just spenderat en halv förmögenhet där, hehe! Julklappar från moi till moi!
Orsaken till mina inköp är att jag inbillar mig att min framtida vistelse på konstnärsön Bornholm kommer att ge mig målarlusten och -inspirationen tillbaka! *hoppas*

Smiley from millan.net

Idag har jag även ordnat en läkarbostad på Bornholm. 36 kvadratmeter och möblerat, billigt och bra. Det får duga - inte är det vackert, och inte är det mycket plats att ha finbesök på , men ni vet...hjärterum och stjärterum!
Smiley from millan.net
Avslutar dagens långa inlägg med ett ganska enkelt tackkort med underbara Sassa Fras-papper:
¡Arrivederci amici!

PS. just ja - en sak till jag vill lära mig (igen)...Italienska! Läste det på gymnasiet, men det jag minns nu kan nog sammanfattas i ovanstående hälsningsfras ;)

12 kommentarer:

Anonym sa...

Åååh vad mycket roligt det fanns att titta på i din blogg idag! :D
Väldigt tänkvärda tankar, visst är det mycket man vill göra och lära sig, jag är också sån, man önskar man hade all tid i världen ibland! :D
Kram Kicki

Mara sa...

Men stopp, stopp! Du är bara för härlig du - har aldrig stött på en person med så många "gärn i elden" och som vill göra så mycket och har så många idéer. Jag säger bara UNDERBART!

H sa...

Well, hello! You left the sweetest comment ever! Maybe you could be my personal pep squad? Lol. I can definitely say all those nice things about you. I love the whimsy of your cards and all the color choices! Pretty pretty. :] See you around the blog-o-sphere!!

Anonym sa...

jaaa det kunne være fedt hvis du kunne lave små tegnefilm :D
Og hvor er det dejligt du har så mange ideer og lyst til at lære nyt :) Sådan har jeg det også, og tid har man aldrig nok af !
Hvor længe skal du være på Bornholm ?

Anonym sa...

Sikke mange planer, det kender jeg ;) Lyder godt med lejligheden på Bornholm, jeg har lige talt med en læge, der har haft sin turnus på Bornholm og elskede hvert sekund af det - det skal nok blive godt!

Anonym sa...

oh! sötaste du! Men usch, de där julkorten kommer ALDRIG fångas på bild, rysligt fula skapelser men tillräckligt dugliga för att släkten ska bli impad.. haha men de lever inte upp till min standard så de fotades inte innan de skickades.. hihi.. =)

Oo.. jag vill se taaaavlor! och tecknad film! Du är så härlig med alla dina planer! Jag önskar att jag visste vad jag ville!

KRAM

Resenären sa...

Jag älskar allt fint i din blogg!

Tettiz sa...

Jag känner igen det där med tusen saker man vill göra/lära sig, men var finns tiden??!! Den här terminen går jag ju digital bildbehandling på distans (kvartsfart) men har jag hunnit med mycket?? Nä, typ del 1. :D Får se till att skärpa mig, så jag lär mig Photoshop nån gång. Men det är ju så mycket man vill göra. Pyssla t.ex. ;D

*kram*

PS. UNDERBART tackkort! :D

Sanna F sa...

Urmysigt kort!!! Å vad kul att måla, jag är sugen på det med!!!!
KRAM KRAM

Anonym sa...

Du får ha livsprojekt! ;-) Fast är man ivrig som vi vill man göra på med allt på en gång. Carpe Diem!

lauren bergold sa...

holy moly miss nina! you are ALREADY talented enough for 6 or 7 people!!! ...and yet...selfishly, i want to SEE the results of all your future learnings...especially the children's book!!!!!! (and the paintings...and the animation...ok ALLLLLL of it!!!)

in the meantime, this is such a gorgeous/fun/cheerful card! VA BENE!!! (that is *most* of MY italian...unless we'd like to order dinner...?) ;)

Anonym sa...

Du, vet du vad jag tror... Att allt du vill, kommer du göra OCH klara av galant! Du är i en division för dig själv. *beundrar*

KRAM!