torsdag 7 augusti 2008

Pysselabstinenser

..har jag faktiskt inte känt av ännu, trots att jag har varit borta från min favorithobby i över en vecka. Dagarna går i ett, jag har inte tid att tänka. Är på semester hemma i Värmland, Henseboy åkte tillbaka till DK igår. Meningen var att jag också skulle ha åkt tillbaka igår, men mamma håller (som tidigare nämnt) på att flytta ut ur villan, och innan dess ska lägenheten hon flyttar till totalrenoveras. Hon behöver all hjälp hon kan få, så jag stannar här i ännu en vecka.

Hela köket i nya lägenheten har vi rivit ut. Igår la storebror nytt parkettgolv där, och vi har målat taket, skrapat bort 8 lager gammal äcklig tapet och därefter helspacklat väggarna..ska filttapetsera och måla det sista i helgen. Idag har jag skruvat och spikat ihop 13 köksskåp från IKEA alldeles själv (jepp, är aningen mör i högerarmen), som storebror satte upp.
Samma sak med vardagsrummet - vi ordnar ALLT från scratch: storebror ska fortsätta med trägolvet dit in imorgon, och jag och mor ska innan dess ha tapetserat färdigt. Badrummet har också gjorts om helt, jag målade taket och resten blev helkaklat idag (av riktiga hantverkare, som tur är!).
Vi kämpar från morgon till kväll. Kör till tippen och Gengåvan med grejer varje dag. Sliter och släpar. Packar och planerar och ändrar. Jag har slipdamm, tapetlim och vit målarfärg i håret och lite varstans.
Öh, var det någon som sa semester? Hmm.

Hinner inte sakna och längta. Hinner inte blogga och hänga på pysselforum (buhuu!). Hinner inte träffa vännerna och släkten här i Värmland (sorry söta Diana, vi får ses en annan gång!). Det var tur att jag och H fick några soliga dagar i sommarstugan först. Å tur att jag av en slump träffade på min halvbror i backen utanför huset igår, och hann kramas och prata lite.

Det får bli så den här gången.
Mamma blir glad, och det gör mig glad.

Får nog erkänna att jag tycker att det är roligt att tapetsera, spackla, måla och skruva och spika också, speciellt när det blir FINT! :)
En liten hälsning till Elina: TACK, vad du är söt!! Henning öppnade ett paket idag (över telefonen) innehållande en RAK från dig! Han sa att det var en massa festliga färgglada saker som jag alldeles säkert skulle gilla!! Tjohoo! *skutt*
Å du - under tågresan upp till Värmland så skissade jag en massa teckningar till du-vet-vad! Tror det blir jättebra. Jag hör av mig igen när jag kommer tillbaka till Kbh, så får vi se om du godkänner dem. ;)10 kommentarer:

Mya sa...

det där om skisserna låter intressant :)

ledig får du vara efter semestern alltså ;) haha kram

Mya sa...

det där om skisserna låter intressant :)

ledig får du vara efter semestern alltså ;) haha kram

Elina sa...

Vilken tur att din mamma har dig till hjälp! Semester behöver ju inte vara att vara helt passiv. Miljöombyte, andra sysslor och andra människor omkring sig kan ju också vara semester.

Det ska bli jätteroligt att se skisserna!

Muffin sa...

Det kan hända att du inte hinner längta och sakna, men det gör jag! Tittar in varje dag och hoppas på nytt inspirerande pyssel...får väl stå ut ett tag till då. Kul att ni fixar så fint för din mamma, det uppskattar hon säkert mycket.
Kram på dig!

Anonym sa...

handy women..... Or super woman....


Fniss
Va ni är duktiga och gör allt för mamsen.....
Ha en bra semester och grattis till de nya musklerna;)
Ha en kreativ resa hem.....

kommer du till mässan i gbg???? det går ju buss från kbh.....
Ha det gött!!!

Anonym sa...

Ibland är den största glädjen att få glädja sin gamla mor. Kram på dig sötsmula, vi ses ju snart!

Zarah sa...

...men JAG har Ninaabstinens...!
Kram!

Aud sa...

Så heldig din mamma er som har sånne herlige barn! :o)

Kos deg inninmellom alle gjøremål!

Anonym sa...

Hej! Nu ska jag ge mig till känna. Har startat en utmaning inne i Scrappiz.se forum där jag utmanar alla att gå in i dom bloggarna som man ofta tittar in i och får insperation ifrån och ge sig till känna. Så nu r jag här för att tala om att jag ofta är inne hos dig och tittar på allt fint du har gjort, inspireras och snor idéer. Tack för att du visar allt fint du skapar! Kram/ Ida

Tettiz sa...

Söt-Nina! Jag har, precis som Zarischka, Nina-abstinens - MEN jag vet ju att vi får träffas om ca 1½ vecka, så jag får hia mig lite. ;)

*kraaaaaaaaam*