tisdag 13 april 2010

Gamla hederliga Husqvarna

Jag tycker att det är sååå fint med sömmar som dekoration på papper, men pga. platsbrist i hemmets pysselvrå har jag inte haft möjlighet att använda symaskin. Det har oftast blivit ritade "faux stitches" eller ett fåtal grova handbroderade stygn istället. Jag har längtat mycket efter att få använda min mormors gamla symaskin, en hederlig Husqvarna 2000 som säkerligen är 50-60 år gammal. Den har faktiskt hängt med mig runt genom alla år, från Stockholm till Köpenhamn och alla gånger jag har flyttat, men den har dessvärre alltid blivit förpassad till vindsloft eller källarförråd. Pojkvännen tyckte inte att jag skulle ha med mig den till vår nya lägenhet heller ("Var ska den stå?"), Smiley from millan.net men i förrgår beslutade jag mig lite upproriskt för att åka förbi gamla lägenheten, hämta ner den från vinden och smuggla hit den.

Vilken lycka och nostalgitripp det var att packa upp den! Den doftade av mamma och mormor och av min barndom. Visst är plasten ful och gulnad sedan länge, och kufferten hade fått smuts och damm från vindsloftet, men maskineriet fungerade helt som det skulle!

Eller ... Tills jag provade back-knappen, ja.
Den låste sig, och sen kunde maskinen BARA sy baklänges! Jag försökte med all min tekniska och kvinnliga list att laga den, men icke sa nicke.
Smiley from millan.net
Å jag som just hade fått en nytändning med pysslandet och tyckte att det var helt underbart att sy i papper! Attans!!

Smiley from millan.netSmiley from millan.net

Nåväl, efter lite sörjande och en massa velande blev jag enig med mig själv att det ändå var för tidigt att låta den gå ad mortem, så igår lämnade jag in den till service och reparation.
På fredag får jag veta om de lyckades att rädda den eller ej. *Håller tummarna!*
Smiley from millan.net

Jodå, jag har pysslat lite också. Det har varit otaliga cybercrop's under påsken, och jag hade ju som vanligt lust och goda intentioner att vara med i allihopa - men det bidde blott tre bidrag till Brunsons påskcrop som avslutades igår. Typiskt mig. För några år sedan kunde jag pyssla intensivt igenom hela crop-helgerna, så jag brukade göra bidrag till alla utmaningar som var något för mig...men numera är jag långsam och fantasilös och blir allt för snabbt ofokuserad. Jaja, men det viktigaste är att ha KUL, och det är kvalité och inte kvantitet som räknas. Eller?

Å förresten är Pyssel.net's crop inte slut än! :)
Smiley from millan.net
Här är två av mina bidrag, självklart med ett par figurer från Doodle factory's nya härliga Creatures 2:

Den här lille krabaten heter Unger.

Ett kort till en skissutmaning. Har använt nya mönsterpapper från Sassa Fras Lass. Inte alls i en färgkombination som jag är van vid, men jag gillar det ändå! Hennings spontana kommentar var att kortet såg svenskt ut, men då fick jag påminna honom om att det faktiskt inte är rött och vitt på den svenska flaggan...så vi får väl passande kalla det skandinaviskt istället! :)

Textstämpel från Tingtura.

Smiley from millan.net

Å så ett kort till en utmaning där man skulle använda något nytt, något gammalt och något lånat. Det nya är stämplarna och mönsterpappret. Det gamla är cardstocken och blingstenarna. Det lånade är pin'en med V-tecknet, den har jag lånat från en tygväska.

Både textstämpeln och den charmige Clowd kommer från Doodle Factory/Starving Artistamps.Färglagd med Copics.

Återkommer endera dagen med fler alster...men nu måste jag vidare med dagen här. Har en massa praktiskt som ska ordnas. Imorgon väntar en 24-timmarsjour på sjukhuset.
Smiley from millan.net

*vinkar*

10 kommentarer:

Jeanette Wallén sa...

Vilka FANTASTISKA kort du har gjort - underbara och färgsprakande, helt i sann Nina-anda!

Vad lustigt att du plockat fram symaskinen precis - jag har lääänge gått och önskat att jag hade en fungerande symaskin och vädrade min fundering för David i söndags kväll. Igår (måndag) kom han hem med en sprillans ny till mig, även om det var en mycket enkel och billig variant så är jag själaglad!!!!! :D

Ska hålla tummarna för att din maskin går igenom servicen med lyckat resultat. :)

*kraaaam*
Tett

Anna Maria Niia sa...

Underbara kort som man blir glad av!

Symaskin är grejen! Det har gått så långt att jag knappt kan åka på träff utan min...

Håller tummarna att din maskin blir frisk, gamla maskiner brukar ha så fin stygn!

Kram

Karina Beck sa...

Flotte kort og ja meget anderledes Nina stil.
Jeg håber for dig at du får maskinen til at virke, det kunne da være sjovt.

Maria Krumbaek sa...

FEDE kort !! super flotte. elsker farverne og stemplerne og sammensætningen :D

DoodleFactory sa...

How do you possibly make the most incredible cards time after time with your very busy schedule!? Your cards make me so happy.

I love the look of stitching too and even considered purchasing a very small machine for that purpose, but I know it would just be another gadget that stays in my closet and collects dust :) I hope they can fix your family heirloom!

Ulltuss sa...

Jag har ärvt min Husqvarna 2000 efter farmor och den är toppenbra, precis som du beskriver så är den gulnad och sliten men gör himla bra ifrån sig. Jag hade in den på service och mannen som tog emot den och kollade i den ringde och sa att han hittat ett litet mer avacerat fel än han först trodde och då vart det ett par hundra till i kostnad, när jag tvekade att lägga det på den så övertalade han mig snabbt, det är verkligen synd att inte fixa den här _fina_ maskinen. Så jag gjorde det och är SÅ nöjd idag! Den doftar som i farmors syrum dessutom!

Toppenfina alster du gjort, du är så himla duktig att färglägga!

Sanna F sa...

MEEEEEEEEEEEEEN vilka fantastiska kort!!!!! GALET snygga!!!
KRAM

.::CaRiN::. sa...

Hej Nina! Återigen helt fantastiska kort! ♥ Färgsprakande med hurmor! Du har alltid sån känsla för detaljer! Du vet precis vart du ska sätta en liten blomma/bling/knapp eller dylikt som pricken över i:t! :D Hoppas dom kan skaka igång din gamla hederliga symaskin - äldre saker med själ i ska man vara rädd om! :D Själv hoppas jag på pyssel i helgen! Ha en fin fredag! Kram!

Savitri sa...

So cute!!! I love the stamps and your color choices. Just great!

Muffin sa...

Men vilka helt ljuvliga kort! Du är bara så himla BÄST. Håller helt med Carin om det där med att du har en enorm känsla för var du ska sätta vilken liten deko för att det ska ge effekt. Galet fina, Unger är så fin med rödrandig mage och Clowd är ju så söt så man svimmar. Mums!