fredag 16 oktober 2009

Den här stackars halvdöda bloggen...

..förtjänar härmed ett försök att återupplivas! :)

Får erkänna att jag inte har vågat kika in här på flera veckor. Ville inte utsätta mig för den plågsamma synen av den utsvultna besöksräknaren. Undrar hur många läsare som har försvunnit egentligen....kanske finns det någon enstaka trogen vän kvar? Skriv gärna en kommentar i så fall! :)

Nej, jag hade inte planerat att sluta blogga helt. Livet hann ifatt. Jobbet och resorna stjäl tid och energi på vardagarna. Visste väl att det skulle bli så, och undrar om man någonsin vänjer sig vid att vakna 05:30 varje morgon och resa 25 mil varje dag? Tröstar mig med allt det positiva - att jag har fått körvana och fortfarande tycker att det är jättekul att ratta runt i lilla bilen, och att nya kollegorna och kliniken är toppenbra. Jag trivs! ..och grädden på moset: att jag långsamt närmar mig slutmålet, att bli specialist i allmän medicin.

Pysselinspirationen har dessvärre varit som bortblåst, men jag har istället fått tillbaka lusten att träna fitness (hipulse - step - pump - dans) igen. Måste ju uppväga allt stillasittande i bilen och på jobbet...så fyra gånger i veckan blir det till, och ofta 1,5 eller 2 timmar åt gången. Så himla bra för både humöret och kroppen. Känner mig redan mycket starkare och fräschare och gladare, så inte ens gråvädret och höstmörkret bekommer mig. Rekommenderas!

Ett par kort har jag trots allt skapat. De präglas av faktumet att jag fortfarande tycker det är kul att färglägga med Copics...så korten blev förhållandevis enkla med få dekorationer och stora bakgrundsstämplar. Har offrat mycket tid på att färglägga dem och noggrannt klippa/skära ut varenda detalj.
Jag klistrade fast det utskurna bakgrundsmotivet på ett vanligt genomskinligt OH-blad.
Mönsterpappret bakom bakgrundsmotivet kommer från Rose Moka om inte jag missminner mig. Har satt distanskuddar mellan mönsterpappret och OH-bladet för att ge lite djup. Nyckelpigan sitter också fast med distanskuddar. Blommorna är plastknappar som jag har beställt från en amerikansk Etsy-shop. Fotografierna kan dessvärre inte helt göra kortet rättvisa, men ni får nog en idé om hur det ser ut i alla fall.

Det andra kortet gjordes på nästan samma sätt, men jag har skalat av en dimension och limmat bakgrunden direkt på moln-mönsterpappret från Dream Street Papers. Duvorna sitter fast med distanskuddar.
Närbild:
Hoppas på att kunna skapa något till höstcrop'en på pyssel.net. Häng på ni med vettja - ta del av den mysiga stämningen och låt er inspireras!

Till sist lite reklam för mitt favoritstämpelmärke - Doodle Factory. Starving Artistamps släpper snart ännu ett set stämplar designade av Irene. Jag har bara sett sneak peek'en här nedan, men om temat är utomjordingar så ska jag definitivt anförskaffa dem allihop! :)

På återseende!

43 kommentarer:

Zarah sa...

Du är drottning av färgläggning, smulan! Helt fantastiskt!

Gunsan sa...

Klart vi är kvar, vännen, klart vi är kvar!!

Magda sa...

Kul att du är tillbaka! Så fina kort!!!

Sanna F sa...

Underbart fina saker du göööööööör... Jag förstår verkligen att du inte orkar blogga varje dag! Men jag blir glad när jag kikar in här och ser något nytt fint du har gjort!!!!
KRAM på dej!

Anonym sa...

selvfølgelig er jeg her stadigvæk :)
og de kort wow, hvordan gør du det så 3d agtigt ?? wauw :)
lyder som om du har det godt. Jeg er også hoppet på fitness bølgen, det er såå godt :)

Anonym sa...

jag brukar titta in lite nu och då för inspiration, även om du haft annat att göra än blogga så finns här mycket att titta på.
roligt att du hittat tillbaks till den pyssliga världen igen :)
ingrid/incaos

jenny sa...

You're in my Google Reader, baby - jag missar inget, men okejrå - jag blev GLAAAAD när jag såg ditt namn markerat i listan för att du uppdaterat.

Du gör så fina saker, och man blir GLAD bara av att komma hit och titta. Så skriv när du har lust, när DU blir glad av det - så ska du se att vi är många trogna som står i givakt och väntar på kreativt Nina-godis! ;)

Helle Sahl sa...

Du er jo på min blogliste så jeg går da ikke glip af noget, for jeg vil helst ikke misse et eneste kort fra dig. Jeg bliver altid glad, inspireret og imponeret.

Det lyder nu så sundt at du har andet at lave end at hænge ud her på nettet ;o)

Lotta sa...

Dina kort är som konstverk! Mycket glad när jag så att du är tillbaka (eller bara tillfälligt gästspelar). Vad härligt det låter med träning, borde sparka mig i min stora rumpa och göra likadant!!!

Asksvart sa...

Vilka jätte fina kort :) dom är helt fantastiska :)

Jennie/Deleelsia sa...

Åh du är en helt grymfärgläggare, beundrar, beundrar.

Daniela/Neliz sa...

Jag är kvar här hos dig! :P Har din blogg sparad i mitt RSS program så den kommer inte att försvinna inte :)

Ååh, dina kort...alltså...wow! Så är så grymt duktig!

Muffin sa...

Ha, mig blir du inte av med så lätt, jag är här och ränner omkring nästan varje dag ändå!! Blev så klart superglad över att få se nya fantastiska Nina-alster - allt är perfekt som vanligt. Tack också för dina söta ord inne hos mig. Du måste vara lite telepatisk som kom och hälsade på just nu, jag sade just till Ulf i morse att jag skulle maila dig snart!
Pussåkram på're!

Carin sa...

Heeeej bästa Nina! *krama om* Så roligt att du är lite på G igen! Klart dina trogna besökare håller ut! ;) Men jag har saknat dig och dina fantastiska kort! Dom två nya är helt suveräna! :D Sitter och studerar dom noga! Du är mästaren över Copicspennorna - och kortmakeri överhuvudtaget såklart! :) Jag har också börjat träna sedan ett par månader tillbaka, verkligen skönt! :D Ta det lugnt och låt inspirationen dyka upp när den har lust! :D Vi "ses"! Många varma kramar och tankar till dig!

Linda sa...

Kul att se något nytt från dig! Verkligen supersnygga kort!!!

ANNAANNA sa...

*KRAAAAAAMAR Nina*

Anonym sa...

Så kul att du är tillbaka! Jag blev så glad när jag kikade in och fick se två nya, helt underbara kort!

Leia sa...

Välkommen tillbaka, jag har saknat dig och dina underbara alster. Förstår det där med bloggandet, jag är inte heller världsbäst på att uppdatera ;-)

Kramelikram Veronica

Anonym sa...

Uuuunderbara kort!!! :D
Jag hänger här fortfarande, du är fortfarande min stora idol! :D
Kram kram!

Nenne sa...

Klart man hänger här ändå! Gillar ju allt du gör, och dina senaste kort är som sagt konstverk, inget annat! Kämpa på med livet och smyg in ett kort då och då, det är ju oxå gott för själen!

Ha det fint, kram!

DoodleFactory sa...

Your cards are always worth the wait, no matter how long you leave us to tend to your otherwise busy busy life! Extraordinary coloring as always, you never lose your touch.

I was so happy to hear my little drawing made it to your corner of the world and I'm honored that it will get to go on your walls. I'm also excited to hear that you'll be getting a new craft room - I hope that means more cards to come!

Spacegirl sa...

Vad roligt att DU är tillbaka och att vi får se vackra Nina-kort :-)

Jeanette Wallén sa...

Jag är kvar här, såklart!! Skulle inte vilja missa några vackert färglagda Copicskort från dig ju!!

*kram*
Tett

Ann sa...

Äntligen är du tillbaka!

//Ann

Annaf sa...

Brukar kika in här nu som då och blev så glad att det kom någe nytt. Så himla fint och bra du gör. Gillar åxå Doodley stämplar. Kul att se dina fina alster igen.

Susanne sa...

Jag har saknat dig ♥
Underbara kort som vanligt och din färgläggning... WOW!!!
Kram

Pia sa...

sååå lækre og farverige kort

MalinZ sa...

Självklart är vi kvar. Kul att höra att du mår bra och så roligt att se dina underbara konstverk igen!!!

Marie sa...

Kul att se dina alster igen! Kanoners fint!
Marie

Linda - www.knorrigt.com sa...

Jag missar inte ett inlägg ska du veta, du finns ju i rss-läsaren :) Helt fantastiska kort, jag blir kääär!

Kramar

Anonym sa...

underbara -nina så klar vi finns kvar.... har ju dig på bevakningslistan så fort du gör inlägg då kommer jag snabbt in till dig!! hee fast jag är inne och kollar runt på äldre saker också!!!!


Kram Petraso

Christel sa...

Välkommen tillbaka! Och jag kan bara hålla med alla tidigare kommentatorer - klart vi är kvar och vi har saknat dig! Har ju väntat med spänning på när det skulle trilla in ett inlägg - för det var bara en fråga om tid... Tack för att du förgyller min bloggstund och att du ger såå mycket inspiration, glädje och färg. kram!

Tinto sa...

aaaw det här var bara för vansinnigt fint! <3

Tinto sa...

aaaw det här var bara för vansinnigt fint! <3

Johanna Westring sa...

Jag läser! Och har saknat dig! Blir så glad och inspirerad av dina fina färgrika skapelser.
Jag vet hur det här med jobbet. Just nu består mitt liv också bara av ST, pyssel och träning. Behöver dock inte resa mer än 1,5 timme om dan... :) Kramar och välkommen tillbaka!

CamillaT sa...

Kul att du har hittat tillbaka till bloggen!!

Kattta sa...

*vågen* du är tillbaka!!!!

Så himlans finafina kort!

Maria sa...

En blogg jag ALLTID kollar!

KraM

silwerstar sa...

Jaaa, vad KUL att se en uppdatering här! :D Kortena är helt underbara! ♥

T sa...

those are gorgeous!! You are amazing!

Annika kort & gott sa...

Korten är helt otroliga, kan tänka mig att de är ännu finare IRL.

Med uppfinningar som bloglovin behöver du inte oroa dig för att läsarna försvinner.
kram Annika

Teamjes sa...

Du har varit saknat , korten är underbara och träning gör gott för själen :)

cissi sa...

Kul att du är tillbaka!